Spain Capital

Spaanse inflatie tot laagste niveau in bijna twee jaar

Spaanse inflatie tot laagste niveau in bijna twee jaar

In maart is de inflatie in Spanje afgenomen tot 3,3 procent, zo blijkt uit gegevens van het nationale statistiekbureau INE die donderdag werden gepubliceerd. Dit inflatieniveau is het laagste sinds augustus 2021.

In februari was het inflatiecijfer in Spanje juist onverwacht hoog. Toen lagen de prijzen 6,1 procent hoger dan een jaar eerder, terwijl dat in januari nog 5,9 procent was. De inflatie is dus aanzienlijk gedaald in vergelijking met voorgaande maanden.

De afname is voornamelijk toe te schrijven aan de afnemende kosten van elektriciteit en de verlaging van brandstofprijzen, aldus INE. Een jaar geleden namen deze prijzen juist aanzienlijk toe.

Daarnaast hebben maatregelen van de Spaanse overheid bijgedragen aan de lagere prijsstijgingen. Hierbij gaat het onder andere om verlaging van de belasting op basisvoedingsmiddelen zoals brood, melk, fruit en groenten. Bovendien zijn regionale treinreizen kosteloos gemaakt, zijn huurverhogingen ingeperkt en ontvingen Spanjaarden steun om hun energierekeningen te verlagen.

Klaar om te beleggen?

Wilt u niet langer wachten of wilt u meer informatie over het beleggen in één of meerdere appartementen in Spanje? Wij staan voor u klaar om u direct op weg te helpen en al uw vragen te beantwoorden!